Meteen naar de inhoud

VSA bij Dakar pre-proloog

Eersel – 12-11-2023

Na een goed verlopen oefening tijdens de ELE Rally waren we als VSA ook gevraagd om de Dakar pre-proloog te komen ondersteunen en hiermee onze VSA kas weer wat te spekken.

Met 8 veteranen en 6 vrienden van de VSA zijn we in colonne vanaf het verzamelpunt Nobis vertrokken naar het nieuwe oefengebied E3 strand te Eersel. Aldaar keurig op tijd aangekomen, werden we ontvangen met koffie en broodjes. Na het verdelen van de hesjes en portofoons werden de koppeltjes via het buddy systeem door de organisatie op strategische punten uitgezet. Om 9 uur begonnen we dus vol goede moed aan onze opdrachten, die bestonden uit bijvoorbeeld kaartcontrole, parkeerplaatsen controle en vips toegangen checken.

Wat leuke feitjes:

  • Veteraan Manuel en zijn zoon hadden op een gegeven moment dik 3k contanten in hun broekzakken zitten omdat ze ook ineens kaarten moesten verkopen.
  • Ceciel kon het als AAT-er niet laten om toch even met een buggy een testrit mee te maken. 
  • Zoals een echte militair beaamt, regelden meerdere buddy-koppels hun eigen warme koffie en eten zelf wel bij 1 van de vele teams. 

Nadat de podium ceremonies voltrokken waren konden we om 17.00 uur onze spullen inpakken. Na een grote dank vanuit de organisatie en een afsluitend drankje zijn we weer huiswaarts gekeerd. 

Namens het VSA bestuur wil ik iedereen bedanken voor hun inzet en goede humeur (gelukkig zaten de weergoden ook mee 😀).

Dakar pre-proloog

1 reactie op “VSA bij Dakar pre-proloog”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *